Întrebări frecvente

1. Trebuie să cunosc un limbaj anume de programare?

Nu. Orice limbaj de programare pe care îl cunoști este suficient pentru început (C, C++, Java, C#). Pentru a participa la Academia de Software trebuie să îți dorești în primul rând să înveți, în al doilea rând sunt necesare cunoștințe de programare de bază: noțiuni OOP, structuri de date și algoritmi, matematică.

2. Trebuie să am experiență de programare?

NU. Nu este necesară experiență de lucru anterioară. Programul se adresează studenților în an terminal sau proaspăt absolvenților. Este însă necesar să ai cunoștințe generale dobândite în facultate. Proba eliminatorie constă într-un test cu întrebări de logică și algoritmică.

3. Voi fi plătit pe perioada Academiei de Software?

Există două tipuri de poziții:

  • Poziţii plătite – vei participa gratuit la Academia de Software. În plus, pe perioada programului vei avea un contract de muncă și un salariu modic;
  • Poziţii neplătite – vei putea participa gratuit la Academia de Software. Pe perioada programului nu vei fi plătit;

Răspunsul depinde de rezultatul interviului. În urma interviului putem să îți propunem o poziție plătită sau o poziție neplătită. În ambele cazuri costurile programului sunt suportate de către Essensys (costurile programului sunt de 3600 euro/persoană pentru programul complet).

4. În cazul în care voi fi angajat și sunt student în ultimul an, aș putea merge și la cursuri?

DA. Putem găsi împreună o variantă de program care să îți ofere posibilitatea de a finaliza facultatea în paralel cu job-ul. Avem multe cazuri de colegi care au terminat facultatea fiind angajați la Essensys.

5. Cine sunt cei care ne vor ține cursurile? Ce experiență au?

Cei care vor susține cursuri sunt colegii noștri de pe pozițiile de Senior Developer și Team Leader. Majoritatea au susținut cursuri încă din primul an de Academie.

6. Eu nu cred ca aș putea lucra încă dar mă interesează cursurile? Pot veni numai la cursuri și apoi să revin la facultate?

Intenția Essensys este ca participanții la Academie sa ne devină colegi. Acesta este și motivul pentru care Essensys investește în acest program. Cu toate acestea, înainte de a participa la interviu, anunță această intenție și este posibil să oferim și această posibilitate în funcție de locurile disponibile.

7. Dacă nu sunt acceptat anul acesta în Academie, pot încerca și în anul urmator?

Cu siguranță și chiar te încurajăm să faci acest lucru.

8. Nu am terminat o facultate tehnică, dar am învățat singur programare, pot participa?

Cu siguranță DA. Încurajăm astfel de inițiative!

9. La finalul programului pot obține o adeverință de practică?

Da.

10. Care este programul de lucru?

Durata programului de lucru este de 8 ore de lucru la care se adaugă o oră pentru pauza de masă. Ora de început este destul de flexibilă.

În primele două luni, având în vedere că se vor desfășura și cursuri, programul de lucru începe la ora 10 și se termină la ora 19. Ulterior programul poate fi mai flexibil.

11. Programul de lucru este flexibil?

Da. Programul de lucru este destul de flexibil. Accentul în Essensys se pune pe rezultatul și calitatea rezultatului, nu atât pe ora la care ajungi la birou.

Cu toate acestea, în perioada Academiei, în zilele de cursuri programul va fi fix de la 10 la 19, astfel încât toți participanții să fie prezenți.

12. Sunt acceptate colaborări part time – 4 sau 6 ore?

Nu. Din experiență am constatat că un program de 4 ore sau 6 ore nu asigură un progres suficient de rapid și eficient. Din acest motiv avem disponibile doar poziții full time, dar oferim totuși un program flexibil care poate acomoda și facultatea în paralel.

13. Care este costul programului Academia de Software?

Costul participării la Academia de Software este de 3600 euro/persoană, la care se adaugă TVA. Acest preț acoperă strict costurile derulării programului (hardware, licențe software, costurile instructorilor, salariile participanților - dacă e cazul, elaborarea materialelor de curs, costuri de regie, etc.). Costul programului este suportat de Essensys.

14. Cât timp durează perioada de Dezvoltator Junior?

Din experiența noastră perioada de juniorat durează între 1 și 2 ani, existând însă și excepții. După această perioadă ne așteptăm să devii un programator predictibil din punct de vedere al calității și productivității (mid-level).